Toegankelijk Land van Cuijk

Wie zijn wij?

Stichting Toegankelijk Land van Cuijk staat voor een toegankelijke gemeente Land van Cuijk. Een gemeente, die stap voor stap een inclusieve en toegankelijke samenleving wordt, waar iedereen met een beperking volwaardig mee kan doen. Onder de stichting vallen vier platforms, te weten platform Toegankelijk Boxmeer, platform Toegankelijk Grave, platform Toegankelijk Mill & Sint Hubert en platform Toegankelijk St Anthonis. Dit zijn de platforms uit de voormalige gemeentes. In Cuijk is op dit moment geen platform.

Wat willen we bereiken?

Toegankelijk Land van Cuijk wil dat alle inwoners van de gemeente Land van Cuijk volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Uitgangspunt hierbij is het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Doel van dit verdrag is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de mensenrechten van mensen met een beperking. Met het aannemen van dit verdrag heeft Nederland zich verplicht om de samenleving toegankelijk te maken voor iedereen met een beperking.

Hoe bereiken we dit?

Toegankelijk Land van Cuijk probeert dit doel op verschillende manieren te verwezenlijken. Wij:

behartigen de belangen van de doelgroep
geven informatie en advies aan de gemeente, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven
zijn kritisch op de toegankelijkheid van openbare gebouwen
geven, waar nodig, adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren
maken inwoners van Land van Cuijk bewust van de obstakels waar mensen met een beperking mee te maken krijgen

Doe mee!

Heb jij een beperking en wil je delen welke obstakels je, letterlijk of figuurlijk, tegenkomt? Of wil je ons helpen om ons doel te bereiken, activiteiten mee organiseren, gebouwen schouwen? Mail ons dan: info@toegankelijklandvancuijk.nl

Woon jij in de voormalige gemeente Cuijk en wil je samen met ons daar het lokale platform oprichten? Ook dan horen we graag van je!

 

Bestuur Toegankelijk Land van Cuijk

Corrie Schilderink, Guus Fonteijn, Jeannette Schröter, José Lichteveld en Jenneke van Dongen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.