Sportcafé gemeente Land van Cuijk: presentatie Sportnota

Een aantal keer per jaar organiseert de gemeente Land van Cuijk een sportcafé voor alle sportverenigingen en sport- en beweegaanbieders in het Land van Cuijk. Hier worden relevante en actuele thema’s op het gebied van sport en bewegen besproken.

Afgelopen woensdag 13 september kwam een groot aantal bestuursleden van sportverenigingen bijeen in de kantine van voetbalvereniging Olympia ‘18 in Boxmeer. Het sportcafé stond ditmaal in het teken van de Sportnota die in voorbereiding is bij de gemeente en van paracommerciële horeca. Als gevolg van de fusie van de vijf gemeenten naar de gemeente Land van Cuijk is er behoefte aan een nieuw sportbeleid, waarin de doelen met betrekking tot sport en bewegen voor de komende jaren worden vastgelegd. Het sportbeleid wordt uitgewerkt in de Sportnota van de gemeente Land van Cuijk. De gemeente wil dat het sportbeleid aansluit op de behoeften en wensen van de inwoners. Sporters en sportverenigingen is daarom gevraagd om mee te denken en samen invulling te geven aan het te vormen beleid. In de concept Sportnota komen een aantal pijlers naar voren:

  • - Inwoners stimuleren tot meer sporten en bewegen;
  • - Vitale verenigingen;
  • - Sporten in de openbare ruimte/ongeorganiseerde sport;
  • - Breedtesport en topsport.

Tijdens het sportcafé werd het concept van de Sportnota aan de sportverenigingen gepresenteerd. Vervolgens kregen de verenigingen de gelegenheid om hun reactie hierop te geven en mee te denken over de verdere invulling van de Sportnota. De waardevolle input die de verenigingen leverden wordt meegenomen in het definitieve ontwerp van de Sportnota, die naar verwachting in december wordt besproken in de gemeenteraad.

Na de bespreking van de concept Sportnota werd er een presentatie gegeven over de nieuwe regelgeving omtrent de Drank- en Horecawet voor paracommerciële horeca zoals sportkantines. 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.