Schone lucht akkoord

De gemeente Land van Cuijk wil graag je mening horen over de luchtkwaliteit in de gemeente. Ervaart je stankoverlast? Zo, ja waarvan dan? Wat vind je van houtstook en wat zou de gemeente hierin kunnen betekenen? Het zijn enkele vragen die aan bod komen in de vragenlijst die tot en met 4 november online staat: www.gemeentelandvancuijk.nl/onderzoekschonelucht.

Hoewel de lucht afgelopen jaren steeds verder verbetert, woont niemand in Brabant op een plek met gezonde lucht. Uit onderzoek blijkt dat Brabanders gemiddeld 358 dagen korter leven door de luchtvervuiling in de provincie. Bij 1 op de 5 (20,2%) kinderen met astma, is de astma toe te schrijven aan luchtverontreiniging. Bij bijna 1 op de 4 (22,9%) volwassenen met een hartvaatziekte, is de ziekte toe te schrijven aan luchtverontreiniging. (Bron: Rapport GGD: Luchtkwaliteit en gezondheid in de provincie Noord-Brabant | mei 2022 ).

Schone lucht akkoord

Schone lucht is een absolute voorwaarde voor een gezonde en fijne leefomgeving. De gemeente Land van Cuijk is daarom deelnemer aan het landelijke ‘Schone Lucht Akkoord’. Hierin werkt de gemeente samen met andere overheden aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de regio én onze gemeente.

Vragenlijst

Om de komende jaren gericht de benodigde en meest kansrijke acties in gang te kunnen zetten, is het belangrijk om eerst informatie op te halen. Dat doet de gemeente bijvoorbeeld via gesprekken met betrokken partijen maar ook via onderstaande vragenlijst met 9 vragen. Alle inwoners van het Land van Cuijk kunnen deelnemen aan de vragenlijst www.gemeentelandvancuijk.nl/onderzoekschonelucht. Het invullen kost maximaal 2 minuten. De resultaten worden gebruikt bij het maken van een actieplan Schone lucht. In november worden de resultaten bekendgemaakt. 

Als je de vragenlijst liever op papier invult, dan kan dat ook in de publiekshal van het gemeentehuis of bij de bibliotheek.

 

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.