Project HackShield: samen tegen cybercriminaliteit

Project HackShield: samen tegen cybercriminaliteit

Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we als gemeente kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente te worden. Gedurende een aantal maanden worden kinderen uit de gemeente opgeroepen om Cyber Agent te worden en zoveel mogelijk punten te halen. Onder andere via een videoboodschap van de burgemeester samen met politie en een flyer welke via de aangemelde basisscholen wordt verspreid. De beste Cyber Agents, dat zijn de spelers die de meeste punten hebben verzameld, wacht een officiële huldiging. Graag vertellen we u meer over dit project. Daarom hebben we een aantal vragen en antwoorden onder elkaar gezet.

Bekijk alle informatie via: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Land-van-Cuijk   We wensen uw kind veel plezier met HackShield en veel succes als Cyber Agent!

Wat is HackShield?

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud spelenderwijs leert over veilig internetten. Kinderen, in de game ook wel Cyber Agents genoemd, leren online gevaar herkennen en voorkomen. Zo kunnen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online gevaar.

Kost HackShield geld?

HackShield is en blijft gratis te spelen voor alle kinderen in Nederland. In de game kan niets gekocht worden en de game heeft geen advertenties.

Is HackShield veilig?

Het aanmaken van een account is gratis. Het is niet verplicht om een e-mailadres of de gemeente waar de Cyber Agent woont in te vullen. Als uw kind wil meespelen om prijzen of uitgenodigd wil worden voor events is het toevoegen van een e-mailadres en de gemeente wel noodzakelijk. Alleen dan kan HackShield contact met u opnemen als uw kind gewonnen heeft. Voor het toevoegen van een e-mailadres en/of gemeente is toestemming van een ouder/verzorger nodig. De gegevens worden uiteraard niet gedeeld met andere partijen.

Hoe weet ik of mijn kind iets gewonnen heeft?

Als uw kind heeft gewonnen en/of wordt uitgenodigd voor een event neemt HackShield per mail contact met u op.

Hackshield

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.