Paspoorten en identiteitsbewijzen

Paspoorten en identiteitsbewijzen

 

Op verzoek thuisbezorging mogelijk

 

Woon je in de gemeente Land van Cuijk? Dan kun je vanaf nu een aangevraagd paspoort of identiteitsbewijs thuisbezorgd krijgen. Daarvoor hoef je dus niet meer naar het gemeentehuis te komen. Handig, nietwaar?

 

Eén keer naar gemeentehuis

Voor een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart moest je eerst twee keer naar het gemeentehuis komen. Een keer om het aan te vragen. En een keer om het op te halen. Die tweede keer hoeft nu niet meer. Als jij dat wil, bezorgen we het thuis. Thuis bezorgen doen we van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 21:00. Maar op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur kan ook. Deze thuisbezorging is gratis.

 

Ander adres

Vind je het handiger om jouw paspoort of identiteitskaart op een ander adres af te laten leveren? Bijvoorbeeld op jouw werk of op een vakantieadres in Nederland? Dat kan. We bezorgen het graag op ieder ander adres in Nederland waar jij op dat moment bent, behalve op de Waddeneilanden.

 

Hoe werkt het? Je maakt een afspraak met de gemeente via www.landvancuijk.nl. Je geeft aan dat je een paspoort of identiteitskaart wil aanvragen. Je komt op het tijdstip van je afspraak naar het gemeentehuis. Bij de balie geef je aan of je het document komt ophalen of dat je het thuisbezorgd wil hebben. De baliemedewerker bekijkt of thuis bezorgen kan. Er zijn namelijk een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld:

  • - Bij een spoedaanvraag. Thuisbezorgen duurt namelijk altijd enkele dagen langer. Het paspoort moet immers eerst nog naar de bezorgdienst.
  • - Als in het oude paspoort nog een geldig visum zit.
  • - Bij de aanvraag van een vreemdelingen- of een vluchtelingenpaspoort.

Bezorgdienst

We bezorgen het paspoort of identiteitskaart veilig bij je thuis. Een speciale, vertrouwde bezorgdienst zorgt daarvoor. Geen zorgen dus dat het kwijtraakt.

 

Rijbewijzen Binnenkort gaan we ook aangevraagde rijbewijzen thuis bezorgen. Nu kan dat nog niet maar over een paar weken hopen we dat het wel kan. Je leest er hier dan meer over.

 

Informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bel dan met de gemeente: 0485 – 85 40 00.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.