Ook in Oeffelt is het huiskamerproject gerealiseerd

Initiatief huiskamerproject.

Na een tijd van voorbereiding en vertraagd door de achterliggende coronapandemie, is nu ook in Oeffelt de huiskamer uiteindelijk gerealiseerd.

Dit project is geïnitieerd door de Zorgcoöperatie, Oeffelt, de Zonnebloem, afd. Oeffelt en de K.B.O., afdeling Oeffelt en is tot stand gekomen met financiële steun van het Oranjefonds (€10.000,-), de Rotary Cuijk Maaskant (€ 1.000,-), Kiwanisclub Land van Cuijk (€ 500,-), en de stichting HSHB, een fonds voor kwalitatieve ouderenzorg (€ 1.500, -).

Met deze financiële bijdragen heeft de ontmoetingsruimte ‘t Klepke van de K.B.O. een metamorfose ondergaan. De ruimte is door vrijwilligers van de K.B.O. fris geschilderd, heeft een nieuwe raamdecoratie en de meubelopstelling is gewijzigd. Er is sprake van een gezellige uitstraling en het nodigt uit om binnen te lopen en elkaar te ontmoeten.

Want dat is de gedachte achter het huiskamerproject. Ontmoeten, verbinden, er voor elkaar zijn. 

Met instemming van de Dorpsraad willen wij bij de gemeente Land van Cuijk nog een aanvraag indienen op grond van de Subsidieregeling Kernendemocratie en Inwonersinitiatieven gemeente Land van Cuijk 2023, zodat er nog  enkele noodzakelijke uitgaven gerealiseerd kunnen worden.

 

Doel huiskamer.

De huiskamer is een ruimte waar iedereen, ongeacht leeftijd dus jong en oud (met of zonder hun mantelzorger), kan binnenlopen om bijvoorbeeld gezellig koffie te drinken, anderen te ontmoeten, activiteiten te ondernemen, zoals kaarten, samen een spel doen, sjoelen, biljarten of gewoon om een praatje te maken. Elkaar ontmoeten is het doel en  goed voor het welzijn en de saamhorigheid van de bewoners van ons dorp.

De huiskamer wordt gezien als een integraal onderdeel van onze dorpsgemeenschap. Het is de bedoeling dat ook inwoners die minder actief deelnemen aan onze samenleving uitgenodigd worden om over de drempel te stappen en naar deze gemeenschappelijke Oeffeltse ontmoetingsruimte komen.

De huiskamer is er voor iedereen en gemakkelijk bereikbaar. Ook voor ouderen die meer op thuis of zichzelf zijn aangewezen is het een mooi uitje.

De huiskamer wordt geleid door een gastvrouw of gastheer. Zij ontvangen de bezoekers en voorzien hen van koffie of thee een praatje en ondersteunen bij de genoemde  activiteiten.

 

Welkom in de huiskamer van Oeffelt.

De openstelling van de huiskamer is afhankelijk van de inzetbaarheid van vrijwilligers, aanbod van gasten en de beschikbaarheid van de ontmoetingsruimte. De gastvrouwen/-heren bepalen de invulling en de uitvoering. Zij zijn dan ook het gezicht van de huiskamer.

De huiskamer is voorlopig geopend op dinsdag en donderdag 's morgens van 10.00 tot 12.00 uur, met ingang van dinsdag 17 oktober a.s.

De huiskamer is in de Passage 13A,  de huidige ontmoetingsruimte van de K.B.O., genaamd ’t Klepke.

Tijdens de  openingstijden bent u van harte welkom om  te komen kijken, anderen te ontmoeten of mee te doen aan een van de vele activiteiten.

 

Oproep gastvrouw/heer

Voor de huiskamer zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op toerbeurt volgens een rooster in de huiskamer de rol van gastheer/gastvrouw op zich te nemen.

Wat ga je doen?

·        Je opent en sluit

·        Je zorgt voor de thee/koffie

·        Je zorgt voor een goede sfeer en laat de mensen zich “thuis” voelen

Voor de rest is het niet zo spannend; je moet het vooral ook zelf leuk vinden en dit uitstralen naar de rest.

Lijkt het je wat? Stuur dan even een mail (pjermers@outlook.com) of bel (06-51887399) voor meer informatie.

 

Namens de Zorgcoöperatie, de Zonnebloem, en de K.B.O.,

Fons van Heusden

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.