Mobiliteitsplan

Verkeer is belangrijk voor inwoners en bezoekers. De gemeente Land van Cuijk moet veilig, bereikbaar en leefbaar zijn. Ook in de toekomst. Daarom werken we aan een mobiliteitsplan. Op 9 januari 2023 gaan we hiermee van start. Ook inwoners mogen meedenken.

Het mobiliteitsplan wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en organisaties maken. We starten met het in kaart brengen van alle knelpunten en wensen voor het verkeer in het Land van Cuijk. Deze informatie halen we uit de Kernen CV’s die iedere kern heeft gemaakt. Om dit overzicht nog completer te maken, vragen we daarnaast aan iedereen om verkeersknelpunten door te geven op de knelpuntenkaart. Deze staat vanaf 9 januari online.

Wat is een mobiliteitsplan?

In het mobiliteitsplan staat beschreven waar de gemeente Land van Cuijk op het gebied van verkeer en vervoer zich voor wil in gaan zetten. Het beschrijft bijvoorbeeld wat we regelen voor voetgangers of fietsers. Hoe we de gemeente bereikbaar houden. Hoe we omgaan met parkeren en hoe we het verkeer duurzaam kunnen maken.

Het mobiliteitsplan geldt voor een langere periode, tot 2040. Bij het mobiliteitsplan hoort ook een uitvoeringsplan. Hierin staan de keuzes die worden gemaakt in de uitvoering. Het overzicht van de knelpunten wordt gebruikt voor het bepalen van deze keuzes.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.