Jouw mening over afval telt

Jouw mening over afval telt

In de gemeente Land van Cuijk wordt op verschillende manieren afval ingezameld. Sommige afvalstromen worden aan huis opgehaald, voor andere afvalstromen zijn er locaties, waar je je afval naartoe kunt brengen. We werken toe naar een circulaire economie. Dit betekent onder andere dat afval nog beter wordt gescheiden en we meer producten en materialen opnieuw kunnen gebruiken. Daarmee wordt de hoeveelheid restafval, die verbrand moet worden, steeds kleiner. Dit alles draagt bij aan een beter milieu. Om dit te bereiken, is het erg belangrijk dat het afval goed gescheiden wordt voordat het wordt aangeboden.

Onderzoek

We willen de komende jaren een nog betere scheiding van grondstoffen bereiken. Om te achterhalen waar nog mogelijkheden voor verbetering zijn, wordt een onderzoek uitgevoerd onder inwoners. In dit onderzoek wordt gekeken naar de ervaringen van inwoners met de (mini)milieustraten en de inzameling van oud papier en karton. Je kunt jouw mening geven door de digitale vragenlijst in te vullen.

Meedoen

De vragenlijst staat op ons.landvancuijk.nl/afval. De vragen kunnen volledig anoniem worden ingevuld. Met de resultaten van de vragenlijst wordt gekeken naar manieren om de inzameling van afval te verbeteren.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.