Inwonerpoll zonneparken en windenergie LvC

Beste bewoners, op 29 mei 2023 heeft de gemeente Land van Cuijk de inwonerspoll zonneparken en windenergie uitgezet. Deze poll (Inwonerspoll zonneparken en windenergie) is in te vullen t/m 11 juni 2023 en is bedoeld om input op te halen voor het op te stellen beleid voor de gemeente. Uiteraard is het van belang om als inwoner van de gemeente input te leveren voor het toekomstig beleid. We roepen jullie dan ook op om deze poll in te vullen en deze binnen jullie netwerk zoveel mogelijk te verspreiden.

Tijdens de themabijeenkomst van 13 april 2023 heeft de gemeente een kaart gedeeld van mogelijke gebieden voor windmolens (link presentatie) Hierbij zijn de mogelijke windturbinegebieden benoemd middels groene en gele gebieden. De groene gebieden zijn de gebieden waar er geen sprake is van belemmeringen om de turbines te bouwen. De gele gebieden zijn de gebieden waar de windturbines, onder voorwaarden, gebouwd mogen worden. Deze kaart was tijdens deze presentatie moeilijk leesbaar. We hebben, voor het inzicht, deze kaart gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt (link kaart). Hierbij hebben we tevens het gebied zichtbaar gemaakt binnen 1.000 meter van een mogelijk windturbinelocatie, gebruikelijk afstand impact windturbines zoals ook gehanteerd door WHO/RIVM. De gemeente Land van Cuijk heeft de mogelijkheid in haar beleid rekening te houden met belangen van haar inwoners en de natuur.

Dit kan zij doen door het stellen van aanvullende voorwaarden t.a.v. de plaatsing van windturbines. Wat ons betreft zijn er hierbij 4 belangrijke onderwerpen waar er in het toekomstige beleid voldoende aandacht voor moet zijn:

- Geluid (afstand tot de huizen);

- Slagschaduw

- Financiële participatie

- Verlichting

Op basis van de inwonerspoll vinden wij het van belang om een stukje achtergrond informatie te verstrekken. Deze is op de volgende pagina´s bijgevoegd. Wij willen u alvast bedanken voor het invullen en verspreiden van dit bericht, Namens Kernteam Windenergie Land van Cuijk.

Inwonerpoll achtergrondinformatie

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.