Extra aandacht voor culturele ontwikkeling jongeren na corona

4,4 miljoen euro beschikbaar voor Open Oproep Jongeren maken cultuur

Tijdens de coronapandemie hebben jongeren veel moeten missen op cultureel vlak. Om hun cultuurdeelname te stimuleren, initieerde het kabinet de Impuls Jongerencultuur. Het Fonds voor Cultuurparticipatie roept via de nieuwste Open Oproep Jongeren maken cultuur het culturele en sociaal domein op om zich gezamenlijk sterk te maken voor deze doelgroep.

Open Oproep

De Open Oproep heeft als doel de toegankelijkheid van cultuurparticipatie voor en door jongeren (12 tot 27 jaar)  te vergroten. Dit gebeurt door het opzetten en uitvoeren van kunstzinnige en erfgoedactiviteiten. Het  samen cultuur maken, versterkt de veerkracht van jongeren, verbindt hen met elkaar en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling.

Naar verwachting opent de indienperiode van de Open Oproep Jongeren maken cultuur op 23 januari 2023. Subsidieaanvragen zijn mogelijk vanaf 10.000 tot 100.000 euro.

Criteria en voorwaarden

Voor informatie over de criteria en voorwaarden verwijzen we naar www.cultuurparticipatie.nl

Meer informatie

Heb je interesse in het doen van een aanvraag, maar wil je nog meer informatie? Bel (030) 233 60 30 of stuur een mail naar samencultuurmaken@cultuurparticipatie.nl. Vraag naar een van de adviseurs Samen Cultuurmaken.

  

 

 

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.