Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Gemeente Land van Cuijk betaalt in 2023 opnieuw een eenmalige energietoeslag aan huishoudens met een laag inkomen. De energietoeslag 2023 is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen deels te compenseren voor de hoge energieprijzen. De gemeente controleert automatisch huishoudens met een uitkering, minimaregeling of huishoudens die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen. Als de gemeente kan vaststellen dat zij aan de voorwaarden voldoen, wordt de energietoeslag 2023 automatisch wordt uitgekeerd. Heb jij een uitkering, maak je gebruik van een minimaregeling, of heb je in 2022 een energietoeslag ontvangen? Dan is de kans groot dat je de energietoeslag 2023 automatisch ontvangt.

Voor wie is de energietoeslag?

De eenmalige energietoeslag is een tegemoetkoming in de energiekosten van €800,-. De toeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm. Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je de energietoeslag automatisch. Je hoeft dan niks te doen.

 Wanneer wordt de energietoeslag uitgekeerd?

De gemeente toetst alle huishoudens met een uitkering, minimaregeling of die in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen. Je ontvangt een brief waarin staat dat we voor jou gaan controleren of je in aanmerking komt voor de energietoeslag. Als de gemeente kan vaststellen dat jij recht hebt op een energietoeslag, ontvang je deze in november of december. Het bedrag wordt automatisch op je rekening gestort.

Aanvragen energietoeslag

Als je de toeslag niet automatisch ontvangt, maar wel denkt hier recht op te hebben, kun je het aanvraagformulier energietoeslag invullen. Het formulier staat vanaf 8 januari op de website van de gemeente. Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/energietoeslag. Je kunt de energietoeslag 2023 tot uiterlijk 31 maart 2024 aanvragen.

Vragen?

Neem dan contact op met de Frontoffice Sociaal Domein via 0485-854444. Of stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en vraag naar inkomensondersteuning@landvancuijk.nl.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.