Bouwen aan een nieuw Land van Cuijk

We zijn met dit college al een jaar onderweg! Wat vliegt de tijd. Hoewel ik dingen soms te langzaam vind gaan, hebben we gelukkig het eerste jaar ook veel wel kunnen doen. Zeker ook aan het uitbreiden van het aantal (passende) woningen.

De lat ligt hoog. En deze ligt terecht hoog, want veel van onze inwoners voelen het tekort aan woningen. In deze tijden met onder andere materiaal- en personeelstekorten is dat een extra uitdaging, maar we blijven vooral kijken naar wat er wel kan. Voor de komende 4 jaar willen we 2000 extra woningen in het Land van Cuijk. Als we dat in 4 gelijke delen opsplitsen, betekent dat er het afgelopen jaar 500 nieuwe huizen bij hadden waren gekomen. 

Dat hebben we jammer genoeg net niet gehaald. Veel scheelt het niet, zoals jullie op de bouwmeter op deze pagina kunnen zien. Gelukkig is er heel veel in aanbouw en hebben we ook nog aardig wat plannen waarmee snel gestart kan worden. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we snel weer op schema liggen. 

Op naar de kansen die dit jaar weer biedt. Waarop we natuurlijk blijven inzetten op bouwen, bouwen, bouwen. Dat moet mogelijk zijn in alle kernen waar behoefte is. Zodat de leefbaarheid van kleine kernen behouden blijft en onze jongeren in het dorp kunnen blijven wonen als ze dat graag willen. Op het kaartje met het overzicht van de plaatsen waar gebouwd is, zie je dat het afgelopen jaar in bijna alle kernen is gebouwd. En het mooie is dat daar waar dit niet gebeurde, in Linden, Oploo en Vianen, er wel huizen in aanbouw zijn. 

Extra aandacht besteden we dit jaar aan meer sociale huurwoningen, omdat we daar de grootste tekorten zien. Ook dit raakt veelal onze jongeren, omdat zij vaak nog niet voldoende verdienen voor een koopwoning of een duurder huurhuis. En we weten allemaal dat er zonder jeugd geen toekomst is. We gaan dan ook door totdat iedereen een (passend) dak boven het hoofd heeft.

Wethouder Bouke de Bruin

Bouwrubriek

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.