Bezoek burgemeester Moorman

Bezoek van burgemeester Moorman aan Oeffelt

Op 21 november 2023 was het zover, dat de burgemeester haar 32ste werkbezoek heeft afgelegd en wel in Oeffelt. Ze heeft op Boxmeer na, alle dorpen bezocht. Chapeau.

Wij, als dorpsraad, hebben haar middels een tour kennis laten maken met ons mooie Oeffelt. Vanwege haar overvolle agenda mochten we haar in de avond ontvangen, maar Oeffelt is ook in de avond prachtig. Dat is gebleken. De burgemeester werd vergezeld door Hilly van Nispen (gebiedsmakelaar team communicatie) en Carmen Poels (communicatiemedewerkster).

De route begon bij de huiskamer, in het Klepke. Zoals u wellicht weet is deze opengesteld voor iedereen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00-12.00 uur. De vrijwilligers staan dan klaar met een lekker kopje koffie. De voorzitter van de KBO, Fons van Heusden, heeft een korte impressie gegeven wat de huiskamer inhoudt en hoe deze tot stand is gekomen. Ingrid Haerkens, voorzitter van de Zonnebloem, heeft over de samenwerking tussen Sociom, KBO, Zonnebloem en Zorgcoöperatie gesproken. Ook zijn de Voorzorgcirkels, die op dit moment in 3 straten van Oeffelt zijn opgestart, door Ingrid onder de aandacht gebracht.

Hierna zijn we op een indrukwekkende wijze ontvangen door de leerlingenraad van de basisschool Het Telraam in samenwerking met de directeur, Nancy Brugman. De leerlingen verzorgden in kleine groepjes een rondleiding en gaven uitleg over de verbouwing van de basisschool Het Telraam. De school heeft echt een ware metamorfose ondergaan, het zal nog wel een aantal maanden duren, voordat alles is gerealiseerd, maar dan is het ook prachtig geworden.

Vervolgens hebben we de molen bezocht, die voor deze gelegenheid in werking was gesteld. De molenaar John Houben gaf een korte beschrijving over het bestaan van de molen van vroeger en nu en nodigde de burgemeester graag nog een keer uit om overdag de werking van de molen te kunnen bezichtigen. Dit was uiteraard een mooi moment om de burgemeester te bevragen over de bomen die binnen de biotoop van molen staan en wind wegnemen, het Brabants Landschap zal hierover benaderd worden.  

De tour werd vervolgd richting de Krolhoek naar boerderij Lamers, die eenieder versteld liet staan hoe een boerenbedrijf wordt gerund, erg interessant. Dirk Lamers heeft ons een boeiende uitleg gegeven over het reilen en zeilen van de boerderij. Tot slot mochten we met onze auto’s door de stal rijden, dit komt natuurlijk niet vaak voor en was een schot in de roos.

Tegenover het bedrijf van boerderij Lamers ligt de Imkervereniging ”De Bijenstand”. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en cake in een warme omgeving. Verschillende imkerverenigingen uit onze omgeving, zoals Sambeek, Maashees waren ook present. De imker Albert van Koot gaf een uiteenzetting over de bijenstand op dit moment. Een mooie ervaring en de moeite waard om eens te bezoeken.

Terugkerende naar de Kleppenburg, alwaar Harry de Bruijn, samen met Frans Maassen en Stef Coenen een korte uiteenzetting gaf over het archief en van de Stichting Heem en Historie. De burgemeester kon de stichting verrassen met de toekenning van het door de stichting gevraagde subsidiebedrag i.v.m. de digitalisering van het hele archief.

Tot slot werd Mannekino bezocht en ook zij hadden een leuke presentatie over alle activiteiten in en om hun nieuwe ruimte in de Kleppenburg. Corina Jans liet zien welke veelzijdige activiteiten zij organiseren voor de jongere jeugd van Oeffelt. De enthousiaste medewerkers van Mannekino zijn zich momenteel aan het oriënteren op jeugd die de basisschool al verlaten heeft,  om in de toekomst een aantal keren per jaar activiteiten voor de brugklassers te verzorgen.

Tot slot bedankte Burgmeester Moorman allen voor het gevarieerde programma, waardoor we Oeffelt voor haar op de kaart hebben gezet. Ze was onder de indruk.

We willen hierbij Ed van Alem bedanken voor het verzorgen van de foto’s , evenals alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de uitvoering van dit programma.

Dorpsraad Oeffelt.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.