Beste inwoners van het Land van Cuijk

Beste inwoners van het Land van Cuijk,

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn aangebroken. Ik hoop dat u kunt terugkijken op een paar fijne en gezellige feestdagen. Ik heb in ieder geval genoten van de kerstdagen samen met mijn familie. Een moment van rust en ‘even niks hoeven’. Het gaf ruimte om terug te blikken op het afgelopen jaar en zorgde voor nieuwe energie voor het jaar dat komen gaat.

Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van mijn start als burgemeester van het Land van Cuijk. Een vliegende start die ik dankzij uw betrokkenheid en gastvrijheid heb kunnen maken. Het Land van Cuijk voelde voor mij vanaf dag één als een warm bad. Ik heb veel bevlogen mensen mogen ontmoeten en 33 karaktervolle kernen gezien. Ieder dorp en iedere wijk heeft eigen bijzonderheden, kent eigen zorgen en uitdagingen. Maar alle kernen hebben ook iets gemeen; er wonen mensen met hart voor hun dorp, stad en buurt. Die samen de handen uit de mouwen willen steken. Die voor elkaar klaar staan en elkaar helpen. Deze mensen vormen het kloppend hart van onze gemeente.

Inzet en betrokkenheid zag ik ook bij onze politiemensen tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht. Ik liep met hen een nachtje mee. Mooi om te ervaren hoe zij met grote professionaliteit over onze veiligheid waken. Dat is in zo’n nacht niet eenvoudig met al dat vuurwerk en drankgebruik. Het bleef gelukkig relatief rustig. Triest vind ik de vernieling van een bank die vorig jaar in het kader van de Kunstroute in het Aldendrielpark in Mill is geplaatst. Destijds geschilderd door kinderen met een beperking. De bank roept op tot respect, maar dat is bij de daders door hun laffe daad ver te zoeken.

En zo ligt er weer een nieuw jaar voor ons. Een jaar waarin we verder gaan bouwen aan onze mooie gemeente. Dat zal niet altijd makkelijk gaan. In een wereld die zowel op politiek als maatschappelijk vlak best wel turbulent is. Maar de saamhorigheid en betrokkenheid in ons Land van Cuijk geven mij het vertrouwen dat we er met elkaar iets moois van gaan maken.

Het fundament is stevig. Laten we samen verder bouwen. Ik wens u een goed en gezond 2024 toe!

Burgemeester Marieke Moorman

 

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.