Aftrap project Hackshield met gastles op basisschool Oeffelt

Aftrap project Hackshield met gastles op basisschool Oeffelt

 HackShield is een gratis online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud spelenderwijs leert over veilig internetten. Kinderen, in de game ook wel Cyber Agents genoemd, leren online gevaar herkennen en voorkomen. Zo kunnen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online gevaar.

Op basisschool ‘De Telraam’ Oeffelt is op 11 maart het project afgetrapt met een gastles verzorgd door Lisa en Johannes vanuit Hackshield. De groepen 6 en 7 kregen uitleg over de game en het spelen in een digitale wereld. Hierbij kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals “Wat is een goed wachtwoord?” “Wat zijn hackers?” en “Hoe kun je ervoor zorgen dat zij niet jouw account overnemen”. Samen met cyberagent en wijkagent Bram Coenen en Tim de Laat en Linda Beks van de gemeente Land van Cuijk zijn de kinderen gestart met het spelen van de game.

Doe je ook mee?

Bekijk een boodschap van de burgermeester en politie en alle andere informatie via: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Land-van-Cuijk  en meld je aan! De 3 kinderen uit Land van Cuijk die tot 1 juni aanstaande de meeste punten weten te bemachtigen, worden gehuldigd als Junior Cyberagent door de burgemeester en cyberagent Bram Coenen. We wensen de kinderen veel plezier met HackShield en veel succes als Cyber Agent!

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.