Oeffelt doet dit jaar mee met PlanBoom

Via deze regeling kunnen boeren en particulieren in het buitengebied gratis boompjes planten, mits ze bereid zijn die minimaal 10 jaar te laten staan.
Je komt in aanmerking voor de regeling als je minimaal 100 m2 vogelbos of houtwal aanplant. Dat betekent dat er minimaal 60 inlandse boompjes of struiken geplant moeten worden. Een struweelhaag van 50 strekkende meter voldoet ook aan de eisen.

Neem als je in aanmerking wilt komen voor die regeling contact op met landvancuijkgroen@outlook.com. Zij sturen dan het aanvraagformulier toe en begeleiden de aanvraag. Aanvragen van boompjes via PlanBoom kan van augustus tot half oktober.

Het planten doe je in overleg met onze contactpersoon en iemand namens het IVN. Het is natuurlijk leuk als er meer vrijwilligers (en kinderen) meedoen.

Je kunt ook boompjes aanvragen op openbaar grondgebied of aan de Dorpsraad vragen dat te doen als je een geschikte locatie weet. Daarvoor moet je wel toestemming hebben van de eigenaar. Op die wijze zijn in vorige jaren al bijna 2000 boompjes geplant langs fiets- en wandelpaden op grond van de gemeente en het waterschap.

Waarschijnlijk komt er in november ook weer een weggeefactie van boompjes voor mensen in de bebouwde kom.

Wil of zie je andere mogelijke groenprojecten in ons dorp neem dan contact op met de contactpersoon voor Oeffelt, Gertjan Coenen via groen@dorpsraadoeffelt.nl .

Als je wilt weten of op jouw grond andere groensubsidies van toepassing zijn, kijk dan op het groenloket van Brabants Landschap www.groenloketbrabant.nl .

 

 

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.