Bomenonderhoud gemeente 2024

In de gemeente Land van Cuijk wordt ieder jaar ongeveer een vierde deel van het gemeentelijk bomenbestand gecontroleerd. Met deze werkwijze komt elke gemeentelijke boom eens in de vier jaar aan de beurt. Bij de controle wordt gekeken of de bomen nog gezond en veilig zijn Denk bijvoorbeeld aan het handhaven van een minimale doorrijhoogte of het verwijderen van dode takken. Indien nodig wordt een boom gesnoeid of in het uiterste geval geveld (kappen).

Dit jaar worden de bomen in gebied Noord (Beers, Cuijk, Escharen, Gassel, Grave, Haps, Katwijk, Langenboom, Linden, Mill, Oeffelt, Sint Agatha, Sint Hubert, Velp, Vianen en Wilbertoord) door de firma Vitaboom Boomverzorging uit Rijkevoort gesnoeid in de periode januari tot en met juli 2024. Bomen waarbij geconstateerd is dat snoeien wegens gezondheids- of veiligheidsredenen direct nodig is, worden met voorrang aangepakt.

Dit jaar worden de bomen in gebied Zuid (Beugen, Boxmeer, Groeningen, Holthees, Landhorst, Ledeacker, Maashees, Oploo, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Stevensbeek, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem, Wanroij Westerbeek) door de firma Jos Kanters Groenvoorziening uit Erp gesnoeid in de periode  januari tot en met juli 2024. Bomen waarbij geconstateerd is dat snoeien wegens gezondheids- of veiligheidsredenen direct nodig is, worden met voorrang aangepakt.

In de periode december 2023 t/m februari 2024 zijn wij ook bomen aan het planten op verschillende locaties die in voorgaande jaren zijn gekapt.

Gedurende deze werkzaamheden kun je enige hinder ondervinden, wij vragen hiervoor je begrip.

Via bijgaande link kom je op de site waar de te snoeien/vellen en te planten bomen op staan.

https://www.gislandvancuijk.nl/cook/bomen

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.