WIU

Aan alle inwoners van Oeffelt.

Medio januari 2023 moet de Dorpsraad de onderwerpen doorgeven aan de Gemeente Land van Cuijk voor plaatsing op de WIU-lijst. Wat is de WIU-lijst?

WIU is de afkorting van Werk In Uitvoering. Op de WIU lijst kunnen alle grotere projecten vermeld worden, die onder de openbare ruimte vallen. Je moet dan denken aan zaken zoals achterstallig groot onderhoud of vernieuwing van wegen of stoepen, creëren van veiligere situaties, beheer van bermen en plantsoenen, betere afwatering enz.

Uitgevoerde projecten in Oeffelt die op deze WIU-lijst gestaan hebben zijn onder andere:

Renovatie Urlingsestraat

Renovatie Radmakersstraat

Verbeteren verkeersveiligheid Cuijkseweg

Het is niet de bedoeling dat, als er ergens een tegel los ligt, of een lantaarnpaal scheef staat, dit op de WIU-lijst geplaatst wordt. Dergelijke zaken kan iedere inwoner zelf melden door de gemeente te bellen of door te geven via de MIJN GEMEENTE APP .

De gemeente beoordeelt de punten op de lijst en beslist dan a) of ze er iets aan gaan doen , of b) nader onderzoek verrichten of c) helemaal afwijzen.  Afwijzen betekent overigens niet altijd het einde van het verhaal. Onderwerpen kunnen meerdere jaren achtereen op de lijst worden gezet. De renovatie van o.a. de Urlingsestraat heeft een aantal jaren op de lijst gestaan voordat dat uitgevoerd werd.

Heeft u ideeën  voor verbeteringen van wegen, creëren van veiligere situaties, onderhoud van bermen en plantsoenen, laat het ons dan weten.  Stuur uiterlijk 31 december een mail met uw ideeën en of klachten naar vorv@dorpsraadoeffelt.nl

Met vriendelijke groet,

Dorpsraad Oeffelt.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.