Korte termijn pacht landbouwgrond

Bekendmaking

De gemeente Land van Cuijk verpacht ook gronden voor een korte periode, meestal voor een jaar. Vaak gaat het om percelen landbouwgrond, die op termijn ook voor andere doeleinden kunnen worden ingezet (woningbouw, natuurontwikkeling, ruilgrond o.i.d.). Zolang er nog geen concrete plannen zijn, worden ze kortdurend verpacht.

In afwachting van de vaststelling door de raad van de gemeente Land van Cuijk van de nota Grondbeleid en van de nota Pachtbeleid is besloten om de gronden, die in aanmerking komen voor een kortdurende verpachting, vooruitlopend op het nog vast te stellen beleid voor het jaar 2023 te verpachten.

De gemeente is daarom van plan om voor het tijdvak 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 de beschikbare landbouwpercelen in geliberaliseerde pacht uit te geven. De beschikbare percelen worden via een openbare inschrijving verpacht. De inschrijving staat open vanaf 8 november tot en met 2 december 2022.

Heb je naar aanleiding van de bekendmaking, de procedure of de op de website te raadplegen informatie vragen of wens je een toelichting dan kun je contact op nemen met de medewerkers van het cluster Grondzaken. Zij zijn te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 0485-854 000 of via gemeente@landvancuijk.nl. Op de website van de gemeente kun je zien welke gronden worden verpacht en hoe je daarvoor in aanmerking kunt komen. Ga naar www.gemeentelandvancuijk.nl/pacht2023

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.